SOBRE EL CIB

El Congrés d’Investigació Biomèdica és un esdeveniment de naturalesa científica i divulgativa l’objectiu de la qual consisteix a ser un punt de trobada entre estudiants, investigadors i científics en general on poder fomentar el pensament crític.

El CIB és un congrés creat íntegrament per estudiants sense cap mena de motivació econòmica pel que serveix com una eina de formació complementària per a l’estudiant, tant a nivell de congressista pel seu baix preu i altes possibilitats de participar en l’exposició de posters i treballs; com a nivell d’organització per la seua elevada taxa de renovació donant l’oportunitat cada any a desenes d’estudiants d’entrar en el món de la investigació des de dins de l’organització d’un congrés.

En global, la qual cosa caracteritza i diferència aquest congrés de la resta és l’enfocament dirigit a l’estudiantat de ciències que any rere any es reuneix en una organització diferent i altament multidisciplinària: estudiants de medicina, bioquímica, biotecnologia, farmàcia, infermeria, enginyeries, informàtica, etc. per a crear un espai per a i pels seus iguals on es divulgue, es creuen contactes, s’exposen projectes, es parle de ciència i es cresca a nivell acadèmic i personal.

Conferències

Quatre ponències d’actualitat biomèdica

Taules redones i debats

Tallers

Més de 20 per a triar

Concursos

Concursos de pòsters i comunicacions orals

Pla Social

Un espai en el qual connectar

S'anunciaran en breus els temes de les conferències i tallers

Temàtica CIB 2021

En el CIB ens hem reinventat per a poder celebrar la IX edició del Congrés d’Investigació Biomèdica. Per a això, hem adaptat l’esdeveniment a una modalitat semipresencial, que ens permetrà gaudir de la qualitat científica, els tallers i els concursos de sempre.

Enguany estem preparant un nou programa en el qual es tractaran temàtiques actuals i que anirem revelant a poc a poc.

Objectius específics d'aquesta IX edició:

  • Fomentar la igualtat de gènere en la ciència i visibilitzar el paper de les dones en el desenvolupament de la investigació biomèdica.
  • Estendre el congrés creant un punt de reunió internacional que afavorisca l’intercanvi de coneixement entre diferents països facilitant el creixement del saber científic.
  • Adaptar el contingut del congrés a temàtiques d’actualitat per a facilitar la informació de la comunitat estudiantil i fomentar l’important paper i responsabilitat divulgativa que tenim com a tals davant el nostre entorn i la societat en el seu conjunt.

PROGRAMA

També podeu descarregar-se el pdf de l’horari. 
DIA 1
9:00 - 10:30 Registre i recollida d'acreditacions

Taula Inaugural

9:30-10:30

Conferència inaugural: Activació aberrant de programes embrionaris en càncer i degeneració d'organs

Ángela Nieto

10:30 – 12:00

12:00 - 12:30 Descans

Comunicacions Orals 1

12:30 – 14:00
14.00 - 15.00 Descans dinar

Tallers

15:00 – 17:00
17:00 - 18:00 Descans

Debat: COVID

Fernando González, Vicente Larraga i Cristian Smerdou

18:00 – 19:00

Comunicacions Orals 2

19:00 – 20:00

Pla Social: Monòlegs Científics

Primera ronda de monòlegs científics
DIA 2

Tallers

9:00 – 11:00
11:00 - 12:00 Descans

Conferència: Teràpies Avançades en Malalties Rares

Marcela del Río

12:00 – 13:00

Taula Redona: Igualtat

Rosa González Candelas, Carmen Muñoz Ballester i Elena Gómez Díaz

Moderadora: Susana Novella

13:00 – 14:00

14:00 - 15:00 Descans dinar

Tallers

15:00 – 17:00
17:00 - 18:00 Descans

Comunicacions Orals 3

18:00 – 19:30

Pla Social: Monòlegs Científics

Segona ronda de monòlegs científics
DIA 3

Tallers

9:00 – 11:00
11:00 - 12:00 Descans

Taula Redona: Efecte placebo

Josep Eladi Bañoz Díez, Sergio Oliveros Calvo i Laura Diego

Moderador: Magi Farré

12:00 – 13:00

Debat: Manipulació Genètica

J. M. Mulet

13:00 – 14:00

14:00 - 15:00 Descans dinar

Tallers

15:00 – 17:00
17:00 - 18:00 Descans

Lliurament de premis

18:00 – 18:30

Conferència de clausura: Cisells moleculars per a esculpir el cervell en la discapacitat intel·lectual

Mara Dierssen

18:30 – 20:00

PONENTS

Marcela del Río

Investigadora de la UC3M-CIEMAT i doctora en Farmàcia amb gran capacitat per a realitzar investigació traslacional. La seua labor se centra en la medicina regenerativa i bioingenieria tissular, concretament en la teràpia avançada per al tractament de la epidermólisis bullosa i úlceres cròniques. Entre altres reconeixements se li han concedit 5 patents, una d’elles va generar una línia de producte (pell bioingenieritzada) i 2 van rebre la designació de medicament orfe.

J. M. Mulet

Investigador, escriptor i divulgador científic la investigació del qual es desenvolupa al voltant de la modificació genètica de plantes resistents a sequera, en el IBMCP. Mulet es troba en l’avantguarda de la divulgació científica, així com en la de l’edició genètica, amb amplis coneixements en l’àmbit de la transgénesis. Catedràtic del departament de Biotecnologia en la Universitat Politècnica de València, el seu grup d’investigació resideix en l’Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes (IBMCP).

Ángela Nieto

Professora d’Investigació en l’institut de neurociències (CSIC-UMH) i membre de CIBERER. Les seues investigacions se centren en la biologia del desenvolupament orientada al càncer. La contribució principal de les seues investigacions és l’estudi de la transició epiteli-mesènquima durant el desenvolupament embrionari i la seua activació aberrant en diverses patologies de l’adult.

Eduardo Oliver

Eduardo Oliver és un investigador biomèdic de l’CNIC (Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars Carlos III), llicenciat en Farmàcia el 2004 per la Universitat de València. El 2010 va ser titulat doctor en Farmacologia també per la UV, i va treballar com a investigador associat a l’Imperial College de Londres fins a 2016. Actualment és un investigador sènior de el programa d’Atracció de Talent de la Comunitat de Madrid al CNIC. A més, és vicepresident de l’associació Ciència al Parlament, professor extern de l’Màster Universitari d’Investigació i ús Racional de l’Medicament a la Universitat de València i ambaixador de la CERU (Comunitat de Científics Espanyols al Regne Unit) a Espanya.
És autor de més de 35 publicacions en revistes d’elevat impacte científic i la seua investigació s’enfoca en la recerca de noves dianes i estratègies terapèutiques contra les malalties cardiovasculars, tractant de comprendre millor el mecanisme d’actuació de fàrmacs cardiovasculars, com els beta-bloquejants o els agonistes beta entre d’altres, a nivell molecular i cel·lular.
Va obtindre els premis Jove Investigador de la Federació de Societats Farmacològiques Europees el 2016 i de la Societat Espanyola de Farmacologia el 2017.

TALLERS

Enguany podreu assistir a més de 30 tallers en modalitat presencial o en línia. A més, no us oblideu emplenar l’enquesta de satisfacció per a continuem millorant.

Per què vindre al CIB2021?

Enfocat a estudiants

Som un congrés amb 8 anys d’història organitzat íntegrament per i per a estudiants.

Diversitat temàtica

Any rere any tractem d’organitzar xarrades, taules redones i debats d’actualitat que desperten el vostre interés.

Ponents de qualitat

Pel CIB han passat personalitats del camp de la biomedicina com María Blasco, Salvador Moncada, Mariano Barbacid, Álvaro Pascual-Leone i molts altres.

Tallers i concursos

El CIB t’ofereix l’oportunitat de desenvolupar noves habilitats, exposar el teu treball i fomentar l’intercanvi d’idees.

Crear contactes

El CIB et brinda l’oportunitat d’entaular relació amb diferents investigadors en un ambient més pròxim.

Pla social

Why so serious? Veurem la ciència des de l’altre costat coneixent-nos entre monòlegs i cerveses.

FOTOS D'EDICIONS ANTERIORS

PREU D'INSCRIPCIÓ

15€

Som una associació d'estudiants sense ànim de lucre: els diners de la inscripció es destina íntegrament a esmenar les despeses del Congrés.

La inscripció inclou:

  • Bolsa del congressista amb carpeta, boli i xapa del congrés.
  • Accés a les conferències, xarrades, taules redones i debats.
  • Dos tallers de lliure elecció (subjectes a disponibilitat de places).
  • Possibilitat d’acudir un dels tres dies de cerveses científiques.
  • Accés a tots els esdeveniments socials.
  • Certificat d’assistència (necessari assistència mínima del 80%).

Inscriu-te i t'esperem en el CIB2021!!

Contacte:

dudas@cibvalencia.com

Formulari de contacte:

SUBMIT REQUEST

COLABORADORS